пʼятницю, 30 січня 2015 р.

                     «Творець казкових країн»
Так бібліотекарі районної бібліотеки для дітей назвали книжково-ілюстративну виставу, яку організували до 85-річчя від дня народження  Всеволода Зіновійовича Нестайка – найвідомішого сучасного українського письменника і казкаря, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки.
Книги Нестайка - трилогія про знаменитих "тореадорів" з Васюківки, казки "У країні сонячних Зайчиків", "Неймовірні пригоди у лісовій школі", "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків", повісті "Одиниця з обманом", "П'ятірка з хвостиком", "Загадка старого клоуна", "Пригоди Грицька Половинки", «Найновіші пригоди Косі Вуханя та Колька Колючки»... - не затримуються на бібліотечних полицях, мандрують від одного читайлика до іншого, від покоління до покоління.

Бібліотекарі запросили учнів 4-А класу у віртуальну мандрівку «Країною дитинства Всеволода Нестайка», познайомили  дітей життям і творчістю письменника та провели перегляд книжкової виставки.

четвер, 29 січня 2015 р.


«Крути. Пам’ятай їх подвиг!»

Крути – наша гордість і слава,
Там соколи юні у вічність пішли.

На клич молодої держави,
Піднялися вірні сини.

З честю впали герої,
За Україну свою.
                 Зельман (Лісовий) Михайло

Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
 Слава героїв жива!

«Крути. Пам’ятай їх подвиг!» – під такою назвою експонувалась книжкова виставка у районній бібліотеці для дітей.

середу, 28 січня 2015 р.

Чарівні казки зими
28 січня у районну бібліотеку для дітей завітали учні 3-В класу  НВК "Голованівської ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка - гімназія"(класовод Бучацька Т.М.). Бібліотекарі підготували їм цікаву вікторину "Чарівні казки зими". Діти активно відповідали на питання вікторини,  розповідали про свої улюблені казки та познайомили своїх однокласників з книгами, які вони прочитали під час зимових канікул.

неділю, 25 січня 2015 р.


Україна - єдина країна!
          Боже Великий, Єдиний,
         Нам Україну храни,
         Волі і світу промінням
         Ти її осіни.           
                               
До Дня соборності України бібліотекарі підготували  книжкову виставку "Україна - єдина країна" біля якої   з учнями молодшого шкільного віку провели  бесіду та гру-вікторину "У нашім серці Україна".

середу, 14 січня 2015 р.

Дай же вам, Боже, у полі роду,
У хаті мир і згоду.
Віншуємо вам щастям, здоров’ям,
Щасливі літа, многії літа!


вівторок, 6 січня 2015 р.

Із того ми, друже, і горді, й щасливі,
Що вельми шануємо звичаї давні
І протягом року святкуєм красиві
Та дуже врочисті свята православні.