пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Подарунок до Великодня
"Пасхальну курочку" отримала в дарунок  бібліотека для дітей напередодні великого свята - Великодня!
А виготовили таку красу Головатюк Ліза, Тофан Вікторія, Бугаєнко Наталя та Горобець Олександра зі своїм викладачем Ольгою Олегівною  Лисенко. Ми дякуємо Ользі Олегівні та юним рукодільницям за такий чудовий подарунок. Бажаємо всім смачної паски та веселих свят! 






пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

Кращі читачі Голованівського району!



Завжди було і буде вічне –
дитина з книжкою в руці!

Ці слова Д.Чередниченка ще раз підтвердили 12 юних читачів, які взяли участь у районному етапі Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія - 2016». Сьогодні, коли майже у кожному домі є комп’ютер, діти щодня поспішають до бібліотеки на зустріч з її величністю – КНИГОЮ!
За почесне звання «Найкращий читач Голованівщини» боролися:
Крижановська Юлія (с.м.т.Голованівськ)
Сирота Оксана (с.м.т.Голованівськ)
Полянецька Лідія (с.м.т Побузьке)
Лавренюк Анастасія (с.м.т Побузьке)
Чілідінов Павло (с. Перегонівка)
Коломієць Сергій (с. Перегонівка)
Кошовий Андрій (с.Троянка)
Ховрак Анастасія (с.Красногірка)
Шевчук Валентина (с. Новосілка)
Коваль Богдан (с. Межирічка)
Сергеєва Анна (с. Свірневе)
Ізотова Юлія (с. Розкішне)
Дітям було запропоновано тестові завдання з української та зарубіжної літератури, а також представлення на розсуд журі улюбленої книги.
Сергеєва Анна розповіла  легенди, які сама написала, про своє рідне село  Свірневе, а Ізотова Юлія подарувала усім присутнім пісню «Повертайся в Україну».

За рішенням компетентного журі переможцями стали:
 Крижановська  Юлія  та Сирота Оксана. Ці дівчатка візьмуть участь у ІІІ етапі конкурсу, який відбудеться 21 квітня у Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г.Шевченка.





























неділю, 3 квітня 2016 р.


Дякуємо за подарунок!

Результат пошуку зображень за запитом "лущевська вітер з під сонця"Чудовий подарунок отримала наша бібліотека до Міжнародного дня дитячої книги від видавництва "Фонтан казок" (Київ) і книжкової фабрики "Юнісофт" (Харків) - книжки Оксани Лущевської "Вітер з- під сонця". 
 Повість «Вітер з-під сонця» – напрочуд тонка, делікатна, а разом із тим гостра і актуальна розмова саме з сучасними молодшими підлітками саме про їхнє життя, їхнє світобачення, їхні не надумані, не книжні, а реальні проблеми – як психологічні, так і соціальні. Це зворушлива історія про перше кохання, про біль утрати рідної людини, про становлення юної особистості. Повість – один із переможців конкурсу «Напишіть про мене книжку!», метою якого було знайти твори, у героях яких сучасні українські молодші підлітки могли б «упізнати себе». А профільний інтернет-портал дитячої літератури «БараБука» назвав авторку повісті Оксану Лущевську «дитячим прозаїком року». Повість вийшла в резонансній серії «Книжка про мене», покликаній зацікавити актуальним читанням дітей 10-14 років.
 


пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Дивовижний світ птахів

1 квітня  1906 року було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів, з того часу
 1 квітня -  це не лише свято підписання Конвенції, а й Міжнародний день птахів.
     Цікаву гру-вікторину "Дивовижний світ птахів"  провела з учнями 3-А класу  бібліотекар Любов Олександрівна Коваль. За правильну відповідь діти отримували  паперову пташечку. Кращими "Знавцями птахів" стали  Штука Сергій та Душок Поліна.








Як я зустрів улюблену книгу