вівторок, 30 листопада 2021 р.


 

«Пісня для мене –це все.   

 Це вираження людських почуттів.

 Без пісні я не уявляю свого життя.

                        Назарій Яремчук




30 листопада видатному українському співаку виповнилося би 70 років. Назарій Яремчук став популярним у 1970-х роках. У дуеті з Василем Зінкевичем вони створили золоті сторінки в  історії ансамблю «Смерічка». Коли пісня «Червона рута пролунала на фестивалі «Пісня року-71» у виконанні Яремчука, Зінкевича та самого автора, Володимира Івасюка, всі троє хлопців прокинулися знаменитими.

А потім були «Горянка», «Матіоли цвіт», «Зачаруй»…  Пісні «Я піду вдалекі гори» та «Червона рута» стали візитівкою дуету Назарія Яремчука та Василя Зінкевича.

За свою пісенну кар’єру Яремчук заспівав десятки пісень, і багато з них стали хітами: «Гай, зелений гай», «Стожари», «Квітка-розмарія», «Оркестр природи», «Горобина»…

1970-ті роки, принісши славу Яремчуку, позначилися злетами та відзнаками. Не менше планів було попереду: гастролі, концерти, записи нових пісень. Та навіть на піку слави Назарій Яремчук не змінив місця прописки: мешкав у Чернівцях, сюди повертався з далеких поїздок, тут і помер… Але він продовжує жити у памяті людей та в своїх піснях.


В Інтернет-центрі бібліотеки  організовано інформаційну виставку «Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну»… Користувачі Інтернет-центру прослухали пісні Назарія Яремчука: «Родина», «Батько і мати», «Смерічка».

 




Немає коментарів:

Дописати коментар