вівторок, 21 лютого 2017 р.


Хай пісні твої, Україно,
Злітають, як птах у блакить,
А мова твоя солов’їна
У кожній оселі звучить.

Стародавня земля українська, давня і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови  – 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не зникла, не загинула.
Починаючи з 21 лютого 2000 року в Україні відзначають «Міжнародний день рідної мови». За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.
        
До Міжнародного дня рідної мови бібліотекарі районної бібліотеки для дітей провели мовний вернісаж «Рідна мова українська, серцю мила й дорога!» на який запросили учнів 4-Б класу. Бібліотекарі розповіли  дітям  історію виникнення свята, а школярі, у свою чергу, прочитали вірші про мову та  продемонстрували свої знання з рідної мови у мовознавчих конкурсах.
З зацікавленістю учасники свята переглянули відео «21 лютого – Міжнародний день рідної мови» і літературу, представлену на книжковій виставці «України мова калинова, така багата й вічно молода».
























Немає коментарів:

Дописати коментар